Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χορτόπιτα

Χορτόπιτα



Υλικά

800 γραμμάρια σπανάκι ( καθαρισμένο και πλυμένο)
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ( ψιλοκομμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ( τριμμένο στον τρίφτη )
2 αβγά
150 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση


Αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι.


Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρά. Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το ωμό σπανάκι. Το σπανάκι πρέπει προηγουμένως να το έχουμε πλύνει καλά και να το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.


Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.


Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπλρώνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο ανακατέυοντας καλά.


Παίρνουμε ένα ταψί, το αλέιφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώντάς τα ένα-ένα.


Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά.


Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.


Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 65 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά