Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χόρτα γιαχνί

Χόρτα γιαχνί



Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μέτριες φρέσκες ντομάτες
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1000 – 1200 γρ. διάφορα χόρτα γλυκά (ραδίκια, λάπατα, μυρώνια)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό τα χορταρικά.
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.

Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγα λίγα τα χόρτα, ανακατεύοντας συχνά.

Αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ χωρίς να τον διαλύσουμε σε νερό, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα ή μέχρι τα χορταρικά να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από την εστία και σερβίτουμε με λεμόνι και λάδι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά