Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Χαλούμι σχάρας με μαρμελάδα βερίκοκο

Χαλούμι σχάρας με μαρμελάδα βερίκοκο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια χαλούμι
250 γραμμάρια φλιτζάνια βερίκοκα κομμένα σε κύβους 
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
ματσάκι φρέσκο ​​δυόσμο


 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι ρίχνοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια εστία για περίπου 10 - 15 λεπτά. Έπειτα πολτοποιήστε τα βερίκοκα με ένα πιρούνι και αφαιρείτε από την εστία. Σ' αυτό το σημείο μπορείτε να αποθηκεύστε το μείγμα στο ψυγείο για να ψυχθεί πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια κόβετε το χαλούμι σε οχτώ φέτες
Ζεστάνετε μια σχάρα (τηγάνι) σε υψηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε το χαλούμι για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.  Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Τοποθετήστε σε κάθε πιάτο από 3-4 φέτες απλώνοντας στην κορυφή από 1 κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο μαζί με ξύσμα λάιμ και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά