Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τυρόψωμο με σκόρδο

Τυρόψωμο με σκόρδο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

224 γραμμάρια τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
1 κιλό τυρί τριμμένο τσένταρ
1/2 έως 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι  
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)  ή γιαούρτι
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ραβδί ανάλατο βούτυρο (1/2 φλιτζάνι,112 γραμμάρια )  σε θερμοκρασία δωματίου
1 καρβέλι ψωμί κομμένο στη μέση οριζόντια


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τυριά και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος  ή γιαούρτι μαζί με τη μαγιονέζα. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μείγμα βούτυρο στο μείγμα τυριού.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ στη 2 σκάλα θερμότητας. Κόβετε το καρβέλι οριζόντια στη μέση  και απλώστε το μείγμα τυριού πάνω στη ψίχα από το καρβέλι. Βάζετε το καρβέλι πάνω στη σχάρα και ψήνετε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
Βγάζετε από σχάρα και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Κόβουμε το ψωμί  σε φέτες και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά