Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τυροπιτάκια με σπανάκι και φέτα

Τυροπιτάκια με σπανάκι και φέτα



Υλικά

Για 6-8 άτομα

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
14 φύλλα κρούστας κομμένα σε λωρίδες
150 γραμμάρια φέρα τριμμένη
2 φρυγανιές τριμμένες
120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο επιπλέον
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Ζεματίστε το σπανάκι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και μετά ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, τη φέτα, το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).
Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση από το σπανάκι στην άκρη του φύλλου.

Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα τυυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά