Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
6 φύλλα χοντρά για πίτα εμπορίου ή χειροποίητα
1 κουτί μεγάλο γάλα εβαπορέ
7 αυγά
Μισή κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη βούτυρο
6 φλιτζάνια νερό
Αλάτι


 

Εκτέλεση

Βράζουμε τον τραχανά σε νερό και προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε  για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τα αυγά και τα βράζουμε μέχρι να πήξουν και τέλος προσθέτουμε τη φέτα. Στρώνουμε τρία φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι.

Περιχύνουμε το μείγμα του τραχανά και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά ένα αυγό, λίγο λάδι και λίγο νερό και περιχύνουμε το τελευταίο φύλλο.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-45 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά