Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τορτίγια με αβοκάντο, ντομάτα και αυγοσαλάτα

Τορτίγια με αβοκάντο, ντομάτα και αυγοσαλάτα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για την τορτίγια
3  σούπας μουστάρδα μελιού
6  πίτες τορτίγιας 20 εκ. η καθεμία
2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες
3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
6 φύλλα μαρουλιού
6 κουταλιές της σούπας αυγοσαλάτα

Για την αυγοσαλάτα
6 βραστά αυγά
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
50 γραμμάρια αρακά βρασμένο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα πράσινα κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Για την τορτίγια
Απλώνουμε τις τορτίγιας στον πάγκο της κουζίνας. Στη συνέχεια απλώνουμε την μουστάρδα σε κάθε πίτα τορτίγιας.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, την ντομάτα, από 1 κουταλιά της σούπα αυγοσαλάτα και λίγο μαρούλι. Έπειτα τυλίγουμε σε ρολό κάθε πίτα τορτίγιας προσεκτικά. Βάζετε στο ψυγείο 15 λεπτά και σερβίρετε.

Για την αυγοσαλάτα
Βράζουμε τα αυγά για 8 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και τα τεμαχίζουμε αφού κρυώσουν. Σε άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά για 15 λεπτά. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε σε λεπτές ροδέλες το σχοινόπρασο και το σέλινο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά πολύ καλά.

Σερβίρουμε σε πιάτα.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά