Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τόφου μελωμένο με σόγια σως και σουσάμι

Τόφου μελωμένο με σόγια σως και σουσάμι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το τόφου
1 συσκευασία τυρί τόφου 250 γραμμαρίων
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
1-2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο


Για τη σόγια σως teriyaki
1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπονέζικο ποτό που γίνεται από το ρύζι)
1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως
1/2  φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί) ή γλυκό κρασί λευκό
3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη
1/4  φλιτζανιού καστανή ζάχαρη


 

Εκτέλεση

Για το τόφου
Στο πάγκο της κουζίνας απλώστε αρκετές χαρτοπετσέτες και τοποθετείστε από πάνω τα κομμάτια τόφου. Στη συνέχεια καλύψτε με τα κομμάτια τόφου με χαρτοπετσέτες και από πάνω τοποθετείστε ένα βαρύ αντικείμενο (όπως ένα βιβλίο). Αφήνουμε το τόφου για 30 με 35 λεπτά μέχρι να στραγγίξει πολύ καλά.και σκουπίζετε καλά το τόφου από τα υγρά του.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γούοκ ζεσταίνετε το ηλιέλαιο. Στη συνέχεια κόβετε το τόφου σε κύβους και το ρίχνουμε σε μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί το τοφου με το αλεύρι και αμέσως μετά το ρίχνουμε στο τηγάνι με το ζεστό ηλιέλαιο. Όταν το λάδι έχει ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές για 2 -3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά.

Αφού έχουμε φτιάξει τη σως teriyaki το τόφου στο μπολ με τη σως και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σουσάμι και ανακατεύουμε άλλη μια φορά. Τέλος σερβίρουμε.

Για τη σόγια σως teriyaki
Βάζετε όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι σας.


Πηγή : http://userealbutter.com


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά