Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τηγανίτες με αγκινάρες

Τηγανίτες με αγκινάρες



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
200 ml μπύρα
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 κουταλιές τριμμένα κίτρινα τυριά
ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
8 καρδιές αγκινάρας, φρέσκες ή κατεψυγμένες
3 γεμάτες κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 γεμάτες κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή ένα κουταλάκι ξερό


 

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες, θα τις καθαρίσετε  και θα κρατήσετε τις καρδιές, όχι τα κοτσάνια δηλαδή.
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες, είναι έτοιμες.

Βράζουμε τις καρδιές αγκινάρας σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να μας λιώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε κυβάκια.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το αυγό και την μπύρα.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, δηλαδή άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, που θα το έχουμε τρίψει στο χοντρό του τρίφτη.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες που τις έχουμε κόψει σε κυβάκια, και το τριμμένο τυρί.
Ένα τελευταίο ανακάτεμα, για να καλυφθούν οι αγκινάρες από τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος.

Σε τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο.
Αφού κάψει καλά, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και βάζουμε λίγες λίγες στο τηγάνι.

Με μια σπατουλίτσα ελέγχουμε αν ξεκολλάει η κάτω πλευρά της τηγανίτας και τότε την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Όταν οι τηγανίτες μας πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα είναι έτοιμες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά