Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τάρτα με χαλούμι και προσούτο

Τάρτα με χαλούμι και προσούτο



Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 φύλλο ζύμης κουρού
8 φέτες προσούτο
200 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε μικρούς κύβους
4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
800 γραμμάρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
αλάτι
πιπέρι καυτερό


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι την ταρτιέρα.

Στρώνουμε το φύλλο προσεχτικά στη βάση και στα τοιχώματά της.

Τοποθετούμε πάνω στο φύλλο ρύζι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 10-12 λεπτά.

Παράλληλα, φτιάχνουμε τη γέμιση: Bάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τη ζάχαρη, να ζεσταθούν.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το ξίδι.

Βγάζουμε την ψημένη ζύμη από το φούρνο και αφαιρούμε το ρύζι.

Στρώνουμε πάνω στη ζύμη τα σύκα, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι.

Απλώνουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια, το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη στην ταρτιέρα.

Τέλος, προσθέτουμε το χαλούμι.

Ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, για να μην είναι καυτή.

Γαρνίρουμε με το προσούτο και σερβίρουμε.

χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10 λεπτά


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά