Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σύκα τυλιγμένα με αμπελόφυλλα

Σύκα τυλιγμένα με αμπελόφυλλα



Υλικά


 8 αμπελόφυλλα φρέσκα ή εμπορίου
 100ml μηλόξυδο
 100ml νερό
 8 φρέσκα, ώριμα σύκα
 80 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 60ml Ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα πλένετε τα αμπελόφυλλα πολύ καλά.
Θα πρέπει πρώτα να τα βράσετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και το μηλόξυδο και βράζετε σε δυνατή θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα φρέσκα αμπελόφυλλα στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 -2 λεπτά αν είναι μικρά και 3 -4 λεπτά εάν είναι μεγάλα.
Με τον ίδιο τρόπο βράζετε και τα φρέσκα σύκα στο νερό με το μηλόξυδο για 5 λεπτά και μετά αφήνετε να στραγγίξουν καλά.

Χαράσσετε τα σύκα και τα ανοίγετε ελαφρά, γεμίζετε με κατσικίσιο τυρί, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και καλύψτε κάθε σύκο με ένα αμπελόφυλλο. Ραντίστε με ελαιόλαδο και με μια οδοντογλυφίδα καρφιτσώστε τα σύκα για να μην ανοίξει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά μέχρι τα αμπελόφυλλα να γίνουν λίγο τραγανά. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά