Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Στρούντελ με πατάτα και δεντρολίβανο

Στρούντελ με πατάτα και δεντρολίβανο



Υλικά

Για 4-6 μερίδες

1 φύλλο σφολιάτας
2 πατάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι γιαούρτι 10 % λιπαρά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
φρέσκο ​​τριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά γάλα


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε φύλλο σφολιάτας σε ένα φύλλο λαδόκολλα και το ανοίγουμε. Μεταφέρετε το φύλλο σε λαδόκολλα. Στη συνέχεια κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο λαχανικών.
Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι μαζί με τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο.

Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στο κέντρο του φύλου και διπλώνετε το στρούντελ και από τις δυο μεριές.
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και βουρτσίστε το στρούντελ. Πασπαλίστε με αλάτι και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Περιστρέφοντας το ταψί 2 φορές για ψηθεί ομοιόμορφα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά