Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπαράγγια τουρσί

Σπαράγγια τουρσί



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 ½ κιλά σπαράγγια με κομμένα κοτσάνια
28 σκελίδες σκόρδο (4 σε κάθε βάζο)
7 κουταλιές της σούπας άνηθο (1 κουταλιά σε κάθε βάζο)
7 πιπεριές καγιέν (1 σε κάθε βάζο)
9 φλιτζάνια νερό
9 φλιτζάνια λευκό ξίδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό


 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ξύδι, το νερό και το αλάτι και ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Τοποθετήστε το σκόρδο και κόκκινο τσίλι στο πάτο του  βάζου. Στη συνέχεια ρίχνετε τα σπαράγγια με κομμένα τα κοτσάνια μέσα στο βάζο, συμπληρώνετε με το ζεστό υγρό και προσθέστε από μια κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε λίγο με ένα πιρούνι και καλύψτε τα σπαράγγια με το λάδι.

Κλείνετε το βάζο με το καπάκι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Διατηρήστε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 μήνες.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά