Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπαράγγια με σως ολλαντέζ

Σπαράγγια με σως ολλαντέζ



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
3 κρόκοι αυγών από
3 κουταλιές ξύδι
200 γραμμάρια  βούτυρο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι


 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ξύδι με 2 κουταλιές νερό, ώσπου να απομείνει περίπου 1 κουταλιά υγρό. Αυτή την κουταλιά που θα γίνει σάλτσα ολλαντέζ, πρέπει να την αφήσεις να κρυώσει.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με ελάχιστο νερό, προσθέστε τους στο περιεχόμενο της κατσαρόλας και ανακάτευε συνέχεια σε σιγανή φωτιά.
Όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέστε σταδιακά κομματάκια από το βούτυρο ένα - ένα, αλατοπιπέρωσε και προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας διαρκώς προσεκτικά.
Σερβίρετε τα σπαράγγια μαζί με τη σως ολλαντέζ στην κορυφή.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά