Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπανάκι με γιαούρτι

Σπανάκι με γιαούρτι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού ή 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο σπανάκι και το τηγανίζετε ανακατεύοντας μερικές φορές για περίπου 10 λεπτά.Το σπανάκι θα «βγάλει» τα υγρά του και θα μαλακώσει χωρίς την επιπλέον προσθήκη νερού.

Συνεχίζετε να σιγοβράζεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά για άλλα 10 λεπτά.
Αδειάζεται το γιαούρτι στο σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει καλά σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο και μετά σερβίρετε.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά