Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σουβλάκια με λουκάνικο και μελιτζάνες

Σουβλάκια με λουκάνικο και μελιτζάνες



Υλικά

Για 4-6 άτομα

½ κιλό χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
2 πράσινες καυτερές πιπεριές
½ κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντζούγιας
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
8 ξύλινα σουβλάκια μήκους 25 εκατοστών


 

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλάτι για μια ώρα.


Γεμίζουμε το νεροχύτη με νερό,κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες.


Μετά από λίγα λεπτά τις βγάζουμε,τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
 

Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε καρέ.
 

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ το σκόρδο,τη ζάχαρη,την πάστα αντζούγιας, την πιπεριά και το χυμό λεμόνι.


Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Η σάλτσα με την οποία θα συνοδεύσουμε το λουκάνικο είναι έτοιμη.
 

Περνάμε στα ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ 2 κομμάτια λουκάνικο και 2 μελιτζάνα.


Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα  και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα που φτιάξαμε. ( κρατάμε ένα μέρος της σάλτσας για το σερβίρισμα).


Σκεπάζουμε την πιατέλα και τα αφήνουμε μέσα στη σάλτσα να μαριναριστούν βάζοντας την πιατέλα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα αν έχετε αρχίσει νωρίτερα την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.

Όταν βγάλουμε τα σουβλάκια, τα στραγγίζουμε.

Τα τοποθετούμε σε μια σχάρα πάνω σε ένα σκεύος,τα αλείφουμε με λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στο γκριλ.

 Στα 15 λεπτά τα γυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Με τα υλικά αυτά φτιάχνουμε ένα ορεκτικό για οχτώ άτομα.

Όταν σερβίρουμε βάζουμε δίπλα στο πιάτο με τα λουκάνικα τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ.


 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά