Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σκορδαλιά απο πατάτα

Σκορδαλιά απο πατάτα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλο πατάτες
4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
1 ποτήρι λαδί
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Από 3 λεμόνια τον χυμό τους
¾ ποτηριού νερό


 

Εκτέλεση


Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν, ή τις κόβουμε σε κύβους και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.

Μετά βάζουμε τις πατάτες το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα αν την θέλουμε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτουμε λεμονί ή σκόρδο ανάλογα τα γούστα.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά