Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σκοπελίτικη τυρόπιτα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη ζύμη
Μισό κιλό αλεύρι μαλακό
Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
Ενα φλιτζάνι ξύδι
Ένα ποτήρι νερού ελαιόλαδο
200 -300 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη γέμιση
Μισό κιλό φέτα τριμμένη


 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε τα αλεύρια σε μια λεκάνη αφού πρώτα τα κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε  ενώ προσθέτουμε σταδιακά το νερό και λίγο αργότερα ρίχνουμε και το λάδι. Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας να μην είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή.

Τη σκεπάζουμε ,και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Για την συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
Στη συνέχεια, την κόβουμε στα τρία και ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια με τον πλάστη. Προσπαθούμε το κάθε φύλλο να γίνει αρκετά λεπτό.
Απλώνουμε στο πρώτο φύλλο τριμμένη φέτα σε μια ευθεία γραμμή και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα σκουλήκι που το ξανατυλίγουμε για να γίνει σαλιγκάρι. Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα δύο φύλλα.

Τηγανίζουμε τις στριφτές μας τυρόπιτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά