Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ρολά σφολιάτας με σπανάκι και τσένταρ

Ρολά σφολιάτας με σπανάκι και τσένταρ



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο πολύ καλά
1 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ ή της επιλογής
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
3/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
1 πρέζα σκόνη σκόρδου
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας γάλα + 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σπανάκι, τριμμένο τυρί, 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ελιές, κόκκινο πιπέρι, βασιλικό ψιλοκομμένο και σκόρδο. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Σε μια καθαρή επιφάνεια, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
 Βουρτσίστε το εσωτερικό του φύλλου ζύμης με λίγο ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα με το σπανάκι ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο.

Αρχίζοντας από την κοντύτερη πλευρά, τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά σε ρολό.
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το ρολό σε δίσκους 1,5 εκ πάχος. Βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε τα ρολά με σπανάκι με τι γέμιση προς τα κάτω. Βουρτσίζουμε  τα με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220  βαθμούς  για περίπου 18-20 λεπτά.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά