Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πρασοσέλινο αυγολέμονο

Πρασοσέλινο αυγολέμονο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

50 ml ελαιόλαδο
2 κιλά πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο μάτσο σέλινο (χωρίζουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα, ψιλοκόβουμε τα φύλλα και χοντροκόβουμε τα κοτσάνια)
200 ml λευκό ξηρό κρασί
200 ml ζωμός κοτόπουλου εμπορίου
2 κρόκοι αυγών
χυμός από 1 λεμόν
1 ματσάκι μυρώνια (ή μάραθος ή άνηθος), ψιλοκομμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα κοτσάνια του σέλινου, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα κοτσάνια να μαλακώσουν, και προσθέτουμε τα φύλλα του σέλινου. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 - 7 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν όλα τα υλικά και στην κατσαρόλα να μείνει λιγοστό ζουμί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους και το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη κρέμα. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στους κρόκους το λιγοστό καυτό ζουμί της κατσαρόλας, σταδιακά και σε αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο και κρεμώδες αυγολέμονο.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, την ανακινούμε για να απλωθεί παντού και προσθέτουμε τα μυρώνια (ή το μάραθο ή τον άνηθο). Ανακινούμε άλλη μία φορά το σκεύος.
Μοιράζουμε το πρασοσέλινο σε πιάτα. Σερβίρουμε αμέσως.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά