Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πουρές λαχανικών

Πουρές λαχανικών



Υλικά

Για 4-6 άτομα

το χυμό από μισό λεμόνι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό σπανάκι
4 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια καρυδόψυχα


 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό ταψάκι βάλτε τα σκόρδα και καλύψτε τα με ελαιόλαδο. Ψήστε τα στο φούρνο στους 80 βαθμούς για 5 ώρες.
Αλλιώς βάζετε την μισή ποσότητα σκόρδο και σοτάρετε τη με λίγο λάδι σε τηγάνι.

Συγχρόνως πλένετε το σπανάκι και ζεματίστε τα σε βραστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετε το σπανάκι αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Σουρώστε το και με τα χέρια σας στύψτε το να απομακρυνθεί το έξτρα νερό.

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Τέλος δοκιμάστε και προσθέστε έξτρα αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Αλείφετε τον πουρέ πάνω σε χωριάτικο ψωμί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά