Πουγκιά με λιαστή ντομάτα και μανούρι

by sidagi.gr
476 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 μερίδες

1 πακέτο φύλλο κουρού (κομμένο σε 12 κομμάτια το κάθε φύλλο)
400 γραμμάρια μανούρι (κομμένο σε τρίμματα)
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
100 γραμμάρια λιαστή ντομάτα με ελαιόλαδο και μυρωδικά (ψιλοκομμένη)
1 ματσάκι μικρό άνηθο
2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
1 κρόκο αυγού
4κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι μαύρο τριμμένο

Εκτέλεση:

Τα τραγανά πουγκιά γεμισμένα με τυρί και λιαστή ντομάτα μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ορεκτικό

Τα τραγανά πουγκιά γεμισμένα με τυρί και λιαστή ντομάτα μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ορεκτικό Ρίχνετε σε ένα μπολ το μανούρι, το γιαούρτι, τις λιαστές ντομάτες, τον άνηθο, τα 2 αυγά, 2κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Ετοιμάστε τα πουγκιά. Μοιράστε τη γέμιση στα κομμένα φύλλα κουρού και κλείστε τα ενώνοντας όλες τις γωνίες μαζί, σχηματίζοντας πουγκί.

Αλείψτε ένα ταψί με 1κ.σ ελαιόλαδο και τοποθετείστε τα πουγκιά μέσα. Χτυπήστε τον κρόκο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλείψτε τα πουγκιά από πάνω. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα. Αφήστε τα πουγκιά για 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα