Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πουγκιά με φύλλο κρούστας, μανιτάρια και κοτόπουλο

Πουγκιά με φύλλο κρούστας, μανιτάρια και κοτόπουλο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1 φίλέτο κοτόπουλο ψιλοκομμένο σε κύβους
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μανιτάρια
4 σκελίδες σκόρδο  ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι  
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα


 

Εκτέλεση

Λιώστε τα 125 γραμμάρια βουτύρου σε ένα μπολ.  Αφήνετε στην άκρη για το βουτύρωνα των φύλλων.
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο ραβδί σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και σοτάρετε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά, ή έως ότου απορροφήσει τα υγρά του. Κλείνετε το μάτι και αφήνετε στην άκρη.

Ξετυλίξτε φύλλο κρούστας. Κόψτε στη μέση και απλώστε το στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε ελαφρά το φύλλο. Επαναλάβετε αυτό έως ότου έχετε 4 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.  
Κόβετε τα φύλλα σε 4 τετράγωνα. Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα με τα μανιτάρια στη μέση της κάθε τετράγωνου φύλλου. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα πάνω από τα μανιτάρια και κλείνετε με τα χέρια σας στριφογυρίζοντας το κάνοντας ένα μικρό πουγκί.
Βουτυρώνετε ελαφρά τα πουγκιά εξωτερικά και τα βάζετε να ψηθούν σε ταψί με λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.5
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά