Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Popovers με καλαμπόκι

Popovers με καλαμπόκι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κούπα βρασμένο καλαμπόκι πολτοποιημένο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ, προαιρετικά


 

Εκτέλεση

Στο μούλτι πολτοποιούμε το καλαμπόκι μέχρι να γίνει αλοιφή. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, γάλα, καγιέν, αλάτι, θυμάρι, την κρέμα από καλαμπόκι, αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ρευστός χυλός. Παίρνουμε ένα ταψί για μάφινς με 12 θέσεις, βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και ψεκάζουμε με λάδι.

Στη συνέχεια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα μας τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί στις κορυφές. Ψήνουμε σε κρύο φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά ακριβώς χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ενδιάμεσα. Αφού ψηθούν θα έχουν φουσκώσει πάρα πολύ και θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά