Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πίτσα ντιπ

Πίτσα ντιπ



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για το ντιπ
112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι sour cream
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη  για πασπάλισμα
1/4 κούπας παρμεζάνα  τριμμένη για πασπάλισμα
2 ουγκιά πεπερόνι  σε φέτες
2 κουταλιές πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
2 κουταλιές μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες

Για την sour cream
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Το χυμό μισού λεμονιού
1 γιαούρτι αγελαδινό
 
Για την σάλτσα ντομάτας για πίτσα
1 ½ κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες
¼ φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι  τσαγιού βασιλικός πλατύφυλλος
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1 κουταλάκι της σούπας πελτές ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 


 

Εκτέλεση

Για το ντιπ
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, sour cream, μαγιονέζα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα απλώστε το κατά μήκος στο πάτο ενός πυρέξ.
Απλώστε τη σάλτσα πίτσας από πάνω και πασπαλίζουμε με τα τυριά, πιπεριά, πράσινη πιπεριά και τις ελιές.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  180 βαθμούς μέχρις ότου το τυρί να λιώσει και να ροδίσει, περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με φέτες ψωμιού ή τσιπς παρμεζάνας.

Για την sour cream
Στο κάδο του μίξερ  ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ανακατεύουμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Αφήνουμε την κρέμα εκτός ψυγείο για 24 ώρες και αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμη.

Για την σάλτσα ντομάτας για πίτσα
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας αφαιρούμε τους σπόρους.
Στη συνέχεια τις ψιλοκόβουμε.

Αμέσως μετά τοποθετούμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ρίχνοντας το βασιλικό, τη ρίγανη σε μια βαθιά κατσαρόλα
και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Μόλις δούμε ότι αρχίζουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα και πιέζουμε ώστε να λιώσουν οι ντομάτες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προς το τέλος του χρόνου που χρειάζεται για να βράσει ρίχνουμε αλατοπίπερο.
 

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά