Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πίτσα με αλλαντικά και ελιές

Πίτσα με αλλαντικά και ελιές



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μανιτάρια (λευκά) κομμένα σε φέτες (αν δεν βρείτε τότε βάζετε κανονικά)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
1/2 ζύμη για πίτσα
1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
125 γραμμάρια μοτσαρέλα
1½ φλιτζάνι τσαγιού κύβους φέτας


 


 

Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας ανοίγουμε τη ζύμη πίτσας σε λεπτό φύλλο 35 εκ., πάχους 0,5 εκ.
Την απλώνουμε σε λαμαρίνα ή ταψάκι. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη αφήνοντας κενό 1 εκ. γύρω - γύρω. Πασπαλίζουμε τα τυριά, αφού έχουμε κόψει τη μοτσαρέλα σε φέτες.
Στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, τις ελιές. Τέλος, στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω κάτω) στην τελευταία σχάρα του φούρνου για  20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.


Η συγκεκριμένη συνταγή αναφέρετε για έτοιμη ζύμη για πίτσα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε τη δική σας ζύμη για πίτσα!
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά