Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πιτάκια με σφολιάτα

Πιτάκια με σφολιάτα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη σφολιάτας εμπορίου
2-3 κουταλιές κέτσαπ

Για τη γέμιση
6 κουταλάκια του γλυκού πελτέ
5-6 κλωνάρια ρόκας πλυμένα
4 λεπτές φέτες μανούρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Σ' ένα μπολ, ρίχνετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε. Χωρίστε το φύλλο της ζύμης κατά μήκος στη μέση, έτσι ώστε να έχετε 2 μακριές, φαρδιές λωρίδες.

Χωρίστε την κάθε λωρίδα κατά πλάτος σε 4 ίσα μέρη και χωρίστε διαγωνίως το καθένα απ' αυτά σε δύο τρίγωνα. Έτσι σχηματίζονται 16 τρίγωνα.

Αλείψτε το καθένα απ' αυτά με λίγη κέτσαπ, βάλτε στο πλατύ μέρος της βάσης του τριγώνου 1 κουταλιά γέμιση και τυλίξτε σε ρολό προς την κορυφή.

Στρίψτε τις άκρες να σχηματίσετε κρουασάν. Αραδιάστε τα σε ταψί, αλείψτε τα με λίγο καλαμποκέλαιο και ψήστε τα στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτας , αλλά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη σφολιάτας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά