Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατατοσαλάτα με ροκφόρ και μπέικον

Πατατοσαλάτα με ροκφόρ και μπέικον



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό πατάτες (μικρού μεγέθους)
650 γραμμάρια ροκφόρ θρυμματισμένο
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια  (ψιλοκομμένα)
3 κουταλιές της σούπας ξύδι (άσπρο)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ( μαύρο)

 


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και λίγο αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Μόλις τις βγάλουμε αρχικά τις στεγνώνουμε με χαρτί ή πετσέτα, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε κομμάτια.


Αν θέλουμε η πατατοσαλάτα μας να έχει και μπέικον, γιατί είναι ένα υλικό που μπορούμε να το παραλείψουμε, ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε και αυτές σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο,  3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

Προσθέτουμε τις πατάτες, το μπέικον και 650 γραμμάρια ροκφόρ και ανακατεύουμε καλά.
Η πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά