Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατατοκεφτέδες γλυκοπατάτας

Πατατοκεφτέδες γλυκοπατάτας



Υλικά

Για 4 – 6 άτομα

1 κιλό γλυκοπατάτες
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Στη συνέχεια τις χοντροκόβουμε και τις περνάμε από το μύλο των λαχανικών. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το βούτυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τα τυριά, τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μείγμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει και μετά πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες. Αν το μείγμα δεν πλάθεται εύκολα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το ξαναζυμώνουμε. Βάζουμε μπόλικο αλεύρι σε ρηχό πιάτο και αλευρώνουμε τους κεφτέδες μας.

Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα  βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να χρυσίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά