Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατάτες της Άννας

Πατάτες της Άννας



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1.300 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες  
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/3 φλιτζάνι σχοινόπρασο, κομμένο σε φέτες


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο.

Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψάκι διαστάσεων 22 εκ.
Βάζετε τις πατάτες στο ταψάκι ανά στρώσεις, βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για κάθε στρώση.
 Στη συνέχεια καλύψτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά.
Έπειτα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες. Σερβίρετε τις πατάτες κομμένες σε τριγωνικά κομμάτια με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά