Πατάτες στο φούρνο με μανιτάρια και μπέικον

by sidagi.gr
1,7K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
αλάτι, πιπέρι
113 γραμμάρια ψιλοκομμένο μπέικον
450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για το γιορτινό μενού!

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Στη συνέχεια κόβουμε το μπέικον σε λεπτές φέτες μαζί με τα μανιτάρια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, σαφράν και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, να ροδίσουν.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα