Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατάτες με χυμό πορτοκάλι

Πατάτες με χυμό πορτοκάλι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
4 πορτοκάλια(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 πορτοκάλι ακέρωτο (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε.
Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί.

Τις πασπαλίζουμε με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού.
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε να ψηθούν στο προθερμασμένο φούρνο.
Τις αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά και σε αυτό το χρονικό σημείο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από την επιφάνεια του.

Τις αφήνουμε να ψηθούν χωρίς το αλουμινόχαρτο, άλλα 40 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού καλό είναι να ανοίξουμε το φούρνο 1-2 φορές και να γυρίσουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά