Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατάτες με χοντρό αλάτι και μυρώνια

Πατάτες με χοντρό αλάτι και μυρώνια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κιλά πατάτες baby, πλυμένες
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα φρέσκα μυρώνια
1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό χοντρό αλάτι
 


 

Εκτέλεση

Γεμίστε μια μέτρια κατσαρόλα με 2 κούπες από αλατισμένο νερό.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλει ατμούς το νερό.

Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, ώστε το νερό να σιγοβράζει.
Τοποθετήστε τις πατάτες στο πάτο της κατσαρόλας.

Καλύψτε τις πατάτες με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα.
Στραγγίστε τις πατάτες από την κατσαρόλα, και αφήστε τες 5 λεπτά στο πάγκο της κουζίνας.

Προσθέστε το βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο. Απαλά ανακατέψτε μέχρι οι πατάτες να ενωθούν με το βούτυρο.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο πιάτο, το πασπαλίζουμε με  τα φρέσκα μυρώνια και το θαλασσινό αλάτι, σερβίρουμε αμέσως.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά