Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατάτα γεμιστή με τυρί κρέμα και μπέικον

Πατάτα γεμιστή με τυρί κρέμα και μπέικον



Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια τυρί τριμμένο τσένταρ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
8 φέτες μπέικον
4 μικρές ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες για 12 περίπου λεπτά και τις στραγγίζετε. Έπειτα ψιλοκόβετε τις 4 φέτες μπέικον και μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ανάβετε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Στη συνέχεια ένα καπέλο από την πατάτα (τα 2/3 του ύψους της). Αδειάζεται τις πατάτες μέχρι να έχουν πάχος 1 πόντο.

Σ’ ένα μπολ, με ένα πιρούνι κάνετε πουρέ το περιεχόμενο της πατάτας, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το τυρί τσένταρ τριμμένο, το μισό ματσάκι απ’ το φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το άσπρο μέρος) πολύ ψιλοκομμένο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το μπέικον και την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνετε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά