Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ντιπ με μήλο και σταφίδες

Ντιπ με μήλο και σταφίδες



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2-3 κουταλιές του γλυκού αλάτι
2,5 κιλά μήλα κόκκινα
400 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια λευκό ξίδι
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κανέλα


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε  και πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μέτρια κομματάκια. Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 30 ώρα περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα - προσοχή να μην κολλήσει, ειδικά οι σταφίδες, που πάνε στον πάτο. Μετά από την μισή ώρα που βράζει το μείγμα, το ρίχνουμε μέσα στο μούλτι και το χτυπάμε για 2 δευτερόλεπτα ή το πατάμε με πρες- πουρέ μέσα στην κατσαρόλα, για να λιώσουν κάποια μεγάλα κομμάτια.

Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά μέσα σε ζεστό φούρνο και είναι έτοιμο.
Όταν το μείγμα δέσει, όπως είναι ζεστό, γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα.

Συνοδέψτε το με κριτσίνια με παπαρουνόσπορο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά