Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ντιπ από ταχίνι

Ντιπ από ταχίνι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1/3 φλιτζάνι τσαγιού χυμός λεμονιού


 

Εκτέλεση

Σε γουδί ή σε μπλεντερ χτυπάτε το σκόρδο και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά - σιγά το ταχίνι, χτυπώντας καλά με ξύλινο πιρούνι. Συνεχίζετε προσθέτοντας σιγά – σιγά το νερό και το χυμό λεμονιού. (Το νερό θα πήξει τη σάλτσα, ενώ το λεμόνι θα την αραιώσει).

Γι’ αυτό προσθέστε όλο το λεμόνι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει πηχτή η σάλτσα. Προσθέστε αλάτι για να νοστιμίσει και τη σερβίρετε με πίτες ψημένες, φαλαφελ, ψάρι, κουνουπίδι βραστό ή πατάτες.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά