Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μυζηθρόπιτες

Μυζηθρόπιτες



Υλικά

Για 4-6 μερίδες

Για το φύλλο
1 ποτήρι κρασιού χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
Λίγες σταγόνες λάδι
Λίγες σταγόνες λεμόνι
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις ώρες

Για τη γέμιση
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά ή αλμυρή
Λίγη ζάχαρη αν θέλουμε
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε με τα υλικά φύλλου τη ζύμη ώστε να γίνει μαλακή και ανοίγετε το φύλλο. Με ένα καπάκι κόβετε μικρά κομμάτια. Λιώνετε τη μυζήθρα με ένα πιρούνι μαζί με τη ζάχαρη και παίρνετε μια κουταλιά, την οποία την τοποθετείτε στα στρογγυλά κομμάτια.

Τα διπλώνετε, τα κλείνετε καλά στις άκρες και τα ψήνετε σε καυτό λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά