Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μύδια ζαρτινιέρ με πέστο βασιλικού

Μύδια ζαρτινιέρ με πέστο βασιλικού



Υλικά

Για 4-6 άτομα

180 mL (3/4 φλιτζανιού) λευκό κρασί
1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένο σε καρέ
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε καρέ
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες (το λευκό μέρος )
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κιλά φρέσκα μύδια
60 ml (1/4 φλιτζανιού) πέστο βασιλικού
2 ντομάτες χωρίς σπόρους και κομμένες σε καρέ
Αλάτι και Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Βουρτσίστε απαλά τα μύδια σε κρύο νερό και αφαιρέστε τα νήματα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και ζεσταίνετε σε μέτρια- υψηλή εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα πράσα, το σέλινο και την πιπεριά, μαγειρεύετε για  για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το λευκό κρασί, τη σάλτσα πέστο και τις ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα μύδια, ανακατεύοντας καλά. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά, ή μέχρι τα μύδια να ανοίξουν.
Ανακατεύετε τα μύδια μετά τα πέντε λεπτά. Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα γαρνίροντας με τα λαχανικά και τη ζωμό με πέστο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά