Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπρουσκέτες με τυρί και κολοκυθάκια

Μπρουσκέτες με τυρί και κολοκυθάκια



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 κολοκυθάκια
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3 ουγκιά τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
15 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
Αλάτι και πιπέρι


 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα ξεφλουδίζετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες και μαγειρέψτε για 5 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Χαμηλώστε την εστία  και μόλις πάρει βράση, σιγοβράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί.
Τοποθετήστε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί. Ψήστε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς, αναποδογυρίζοντας μετά από 5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν. Σερβίρετε με το μείγμα τυριού και τις λωρίδες από κολοκυθάκια.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά