Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπρουσκέτες με σως πέστο και ντομάτα

Μπρουσκέτες με σως πέστο και ντομάτα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τις μπρουσκέτες
4 φέτες από πολύσπορο καρβέλι
240 γραμμάρια μασκαρπόνε
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
80 γραμμάρια ελιές πράσινες κομμένες στα δύο χωρίς κουκούτσια
4 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο

Για τη σως πέστο
80 γραμμάρι κουκουνάρι
25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι


 

Εκτέλεση

Για τη σως πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Για τις μπρουσκέτες
Στη συνέχεια σε ένα ξύλο κοπής απλώνετε τις φέτες από το πολύσπορο καρβέλι.
Με μια σπάτουλα αλείφετε το μασκαρπόνε και προσθέτετε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Με ένα κουτάλι της σούπας περιχύνετε τα σάντουιτς με τη σάλτσα πέστο και τα ψήνετε στο γκρίλ ή σε μικρή σαλαμάνδρα για 3 λεπτά.
Σερβίρετε σε πιάτο, προσθέτοντας αν θέλετε πασπαλίζοντας με πράσινες ελιές από πάνω.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά