Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπρουσκετές με σαρδέλες και πάστα ελιάς

Μπρουσκετές με σαρδέλες και πάστα ελιάς



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τις σαρδέλες
8 σαρδέλες ( καλό είναι να έχουν πάχος)
λίγο ελαόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Λεμόνι

Για τη πάστα ελιάς
8 μπουσκέτες
200 γραμμάρια ελιές θρούμπες
20 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
Μία σκελίδα σκόρδο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι


 

 


 


 

Εκτέλεση

Για τις σαρδέλες
Αρχικά καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγη ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τις σαρδέλες και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σε κάθε πιάτο βάζουμε μια μπρουσκέτα, από πάνω την πάστα ελιάς και τέλος ένα φιλέτο σαρδέλας. Σερβίρουμε με λεμόνι.

Για τη πάστα ελιάς
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το χτυπάμε σε ένα γουδί. Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι, τις ρίχνουμε στο γουδί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά