Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γάλακτος Ροδόπη

Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γάλακτος Ροδόπη



Υλικά

1 κιλό μπρόκολο

4 αυγά

400γρ. γραβιέρα Νάξου χοντροτριμμένη

100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

400ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο τριμμένο


 

Εκτέλεση

Φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί είτε για ελαφρύ κυρίως πιάτο είτε για ορεκτικό!

 

Πλένουμε το μπρόκολο και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες.

 

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για να βράσει. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.

 

Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό, το στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος,

 

Χτυπάμε τα 4 αυγά με το σύρμα κουζίνας. Προσθέτουμε τη χοντροτριμμένη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα καλά μαζί.

 

Τα περιχύνουμε στο μπρόκολο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά