Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπουρεκάκια με σπανάκι

Μπουρεκάκια με σπανάκι



Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη
½ κιλό ζύμη σφολιάτα εμπορίου

Για την γέμιση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ( μόνο το άσπρο μέρος)
200 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
2 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους
¾ φλιτζάνια βρασμένες φακές
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι

 


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το σπανάκι και τις ντομάτες και βράζετε για 2-3 λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις φακές.

Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.

Για την συναρμολόγηση ζύμης - σφολιάτας
Απλώνετε τη σφολιάτα και τη χωρίζετε σε 12 κομμάτια.
Βάζετε από μια κουταλιά γέμιση και διπλώνετε σε «φακελάκι» ή μισοφέγγαρο.

Ενώνετε τις άκρες με νερό, να κολλήσουν καλά. Βάζετε σε λαδωμένο ταψί, αλείφετε με λάδι ή βούτυρο και ψήνετε για 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά