Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπουρεκάκια από κουνουπίδι

Μπουρεκάκια από κουνουπίδι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

600 γραμμάρια κουνουπίδι
½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές  του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κρόκος αυγού
½ κούπα Λάδι για το τηγάνισμα
 


 

Εκτέλεση

Χωρίζετε το κουνουπίδι σε μπουρεκάκια. Κοσκινίζετε το αλεύρι και τα μπαχαρικά σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε 60 ml νερό, το ελαφρά χτυπημένο αυγό και τον κρόκο. Κάνετε μια γούβα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνετε μέσα τα αυγά.

Ανακατεύετε καλά και χτυπάτε, ώσπου να γίνει απαλός χυλός. Αφήνετε να «σταθεί» για 30 λεπτά, γεμίζετε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι (περίπου στα ¾ του ύψους του και το ζεσταίνετε ώσπου, όταν ρίχνετε ένα κομματάκι ψωμιού, να ροδίσει σε λίγα δευτερόλεπτα.

Κρατώντας τα μπουρεκάκια από το κοτσανάκι τους τα βουτάτε στο χυλό, αφήνοντας την περίσσεια του χυλού να στραγγίσει στο μπολ, και τηγανίζετε λίγα – λίγα στο καυτό λάδι. Τηγανίστε 3-4 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν  και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και σερβίρετε ζεστά!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά