Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπαστουνάκια μοτσαρέλας

Μπαστουνάκια μοτσαρέλας



Υλικά

Για 2-4 άτομα

500 γραμμάρια μπαστουνάκια μοτσαρέλας (mozzarella sticks)
αλεύρι
4 αυγά χτυπημένα
Ψίχουλα ψωμιού ή γαλέτα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το ντιπ τομάτας με βασιλικό
1 τομάτα μεγάλη
¼ μιας μεγάλης πιπεριάς
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
20 φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ πεπεροντσίνο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
¾ κουταλιά του γλυκού κύμινο
½ κουταλιά του γλυκού  κάρυ
 


 

Εκτέλεση

Κοβετε στη μέση κάθε μπαστουνάκι μοτσαρέλας. Ρίχνετε το κάθε μπαστουνάκι μετά στο αλεύρι, μετά το ρίχνετε στο μείγμα αυγού και πανάρετε το με ψίχα ψωμιού ή γαλέτα
Τηγανίζετε σε τηγάνι με αρκετό λάδι τα μπαστουνάκια μοτσαρέαλας σε μέτρια εστία μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.

Βάλε τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Βάλε το μπολ  στο ψυγείο και άσε τα υλικά να δέσουν. Σέρβιρε το ντιπ σε ένα μπολ και σερβίρουμε με τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά