Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μιλφέιγ με μοτσαρέλα και μελιτζάνες

Μιλφέιγ με μοτσαρέλα και μελιτζάνες



Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 μικρές μελιτζάνες
200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κουταλίες της σούπας καβουρδισμένα φιστίκια
4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι από ρύζι
4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ανατολίτικο σησαμέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τσίλι με σόγια
2 κουταλάκια του γλυκού κρασί
λευκό ξίδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κολίανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι


 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στα τέσσερα κατά μήκος.
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες πάχους 5 εκατοστών περίπου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στο γκριλ.
Στα 10 λεπτά τις γυρνάμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
 

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα φιστίκι ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ τα πολτοποιημένα φιστίκια, 2 κουταλάκια του γλυκού κρασί, 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
Αν κρίνουμε ότι χρειάζεται,προσθέτουμε πιπέρι ή επιπλέον ξίδι.

Αντί για πολτοποιημένα φιστίκια, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε 4 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο.
Εναλλακτικά,αντί για την πάστα τσίλι, μπορούμε να βάλουμε στη σάλτσα ταμπάσκο.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Συναρμολογούμε τις φέτες μελιτζάνες εναλλάξ με τις φέτες μοτσαρέλας τη μια πάνω στην άλλη.
 

Προσθέτουμε στη σάλτσα το μισό κολίανδρο και ανακατεύουμε ξανά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κολίανδρο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά