Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μεσογειακά σουβλάκια κοτόπουλο με σταφύλια

Μεσογειακά σουβλάκια κοτόπουλο με σταφύλια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο  κόκκινο τσίλι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
450 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 3/4 φλιτζάνια σταφύλια πράσινα χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού


 

Εκτέλεση

Σε ένα  μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τσίλι, ρίγανη, δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε καλά τη μαρινάδα.
Κόψτε το κοτόπουλο σε ψιλά καρέ και περάστε τους κύβους κοτόπουλου μαζί με τα σταφύλια  εναλλάξ το ένα με το άλλο στα σουβλάκια. Τοποθετήστε σουβλάκια σε ένα ταψί.

Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από σουβλάκια.  Μαρινάρετε για 4 ώρες. Αφαιρέστε σουβλάκια από τη μαρινάδα και αφήστε τα να στάξουν. Πασπαλίστε με αλάτι.
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στην δυνατή θερμοκρασία και μόλις ζεστάνει βάζετε τα σουβλάκια στη σχάρα μέσα στο φούρνο, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Ζεσταίνετε για 5 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε ζεστά με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά