Μελιτζανόπιτα με κιμά και σπανάκι

by sidagi.gr
513 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό φύλλο σφολιάτας
1 κιλό μελιτζάνες
Μισό κιλό κιμά
1 κιλό σπανάκι
4 αυγά
2 κρεμμύδια
160 γραμμάρια κεφαλοτύρι
100 γραμμάρια βούτυρο
Κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση:

Συνδυάστε τη μελιτζάνα μαζί με τον κιμά και ετοιμάστε μια πίτα πλούσια σε γεύση και θρεπτική αξία

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις τσιγαρίζουμε με τον κιμά, το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το μισό βούτυρο. Ανοίγουμε το φύλλο και ξεκινάμε να γεμίζουμε την πίτα.

Κάθε δύο φύλλα που στρώνουμε, ρίχνουμε τις κομμένες μελιτζάνες με τον κιμά και τα κρεμμύδια. Συγχρόνως χτυπάμε τα αυγά και τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα του κιμά.

Προσθέτουμε λάδι και με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε κάθε φύλλο. Προσθέτουμε πιπέρι, κανέλα και λίγο αλάτι. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και βάζουμε την πίτα να ψηθεί για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σερβίρουμε μαζί με σουβλάκια κρέατος ανάμικτα στα κάρβουνα!

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα