Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τις μελιτζάνες
400 γραμμάρια  μελιτζάνες μικρές ή μεγάλες
1 κρεμμύδι
1/2 κιλό κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
 Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Κανέλα
Μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας μελάσα  ή μέλι (προαιρετικό)
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μέντα, τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο  
1 φλιτζάνι λάδι

Για την σάλτσα γιαουρτιού
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
Μισή σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Για τις μελιτζάνες
Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες και τις αλατοπιπερώνετε. Αφήστε τις να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τις μελιτζάνες από όλες  τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά.

Τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Για τη γέμιση
Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίστε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρεύετε σπάζοντας τον σε  κομματάκια με μια  ξύλινα κουτάλα προσθέτοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί με τη μέντα.
 Στραγγίστε τον κιμά και το μείγμα κρεμμύδι σε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ.
Στη συνέχεια καβουρδίστε το κουκουνάρι στο τηγάνι για λίγα λεπτά με λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.  Προσθέστε τα κουκουνάρια με το μείγμα του κιμά και το κρεμμύδι.

Χαράσσετε τις μελιτζάνες στη μέση και με ένα κουτάλι απλώστε το μείγμα κιμά σε κάθε μελιτζάνα.  Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα τηγάνι. Τοποθετήστε τη γέμιση που έχει περισσέψει τριγύρω απ΄τις μελιτζάνες και σε ένα μπολ ανακατέψτε την πάστα ντομάτας με τη μελάσα ή το μέλι και 1 φλιτζάνι νερό, ραντίστε μ΄αυτό το μείγμα τις μελιτζάνες σιγοβράζετε για 25 λεπτά. Σερβίρετε τις μελιτζάνες με την σάλτσα γιαουρτιού.

Για την σάλτσα γιαουρτιού
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν αλοιφή.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά