Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μαρουλοντολμάδες με κόκκινη σάλτσα

Μαρουλοντολμάδες με κόκκινη σάλτσα



Υλικά

Για 6-8 άτομα

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά του γλυκού δυόσμος
20 - 25 μεγάλα μαρουλόφυλλα
400 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
600 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
300 γραμμάρια ελαιόλαδο


 


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμύδια για 6 - 7 λεπτά, να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, 2 φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε.

Αφήνετε να σιγοβράσουν ώσπου να εξατμιστούν τα νερά και να μισοβράσει το ρύζι.
Στο μεταξύ, βράζετε νερό σε κατσαρόλα και ζεματάτε τα μαρουλόφυλλα για 1 λεπτό το καθένα.

Τα απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε το άσπρο σκληρό κοτσανάκι της άκρης.
Βάζετε σε κάθε μαρουλόφυλλο 1 κουταλάκι από τη γέμιση, διπλώνετε πρώτα τις 2 άκρες και τυλίγετε σε ρολά.

Βάζετε σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο (με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω) και περιχύνετε με τις ντοματούλες και το υπόλοιπο λάδι.
Αλατοπιπερώνετε τους μαρουλοντολμάδες, σκεπάζετε με πιάτο και βράζετε για 30 - 35 λεπτά. Βγάζετε και σερβίρετε αμέσως.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά